Política

rússia

Lituània confirma que la periodista i opositora russa Sobtxak és al país

Va fugir de Rússia a peu per la frontera bielorussa per evitar el seu arrest

Les autoritats lituanes han confirmat aquest dijous que la periodista i opositora russa Ksenia Sobtxak es troba al país després d’haver fugit de Rússia a través de la frontera bielorussa.

El president del Departament de Seguretat de l’Estat de Lituània, Darius Jauniskis, ha indicat que la celebritat russa ha entrat al país bàltic gràcies al fet que posseeix un passaport israelià i per això no necessita visat.

Els serveis de seguretat de l’estat no han rebut cap indici que Sobtxak suposi un perill per a la seguretat de Lituània, ha agregat, en una entrevista radiofònica.

Per part seva, el ministre d’Exteriors lituà, Gabrielius Landsbergis, ha ratificat en declaracions a la premsa que Sobtxak de moment no està inclosa en cap llistat de sancions europeu o estatunidenc.

Els països bàltics i Polònia van vetar al setembre l’entrada de ciutadans russos amb visats turístics i en la major part de supòsits, encara que continuen acceptant l’ingrés de persones que compten a més amb una altra nacionalitat.

L’agència russa TASS ha informat que la presentadora de televisió, fillola del president rus, Vladímir Putin, va fugir després que el seu habitatge a Moscou fos registrat per la policia com a part d’una investigació contra un associat.

La periodista va qualificar la detenció del seu director de mitjans, Kirill Sujanov, per un presumpte cas d’extorsió, d’intent de les autoritats per a fer callar als mitjans independents.

Sobtxak ha donat a entendre a més que el registre del seu habitatge té una motivació política i està vinculada a un documental produït per ella sobre la tortura en les presons russes.

Segons mitjans russos, la periodista i presentadora, filla del ja mort Anatoli Sobtxak, qui va ser alcalde de Sant Petersburg, va confondre a la policia comprant un bitllet d’avió amb destinació a Dubái, però va sortir del país a peu per la frontera bielorussa per a evitar l’arrest.

Sobtxak, una antiga estrella de televisió que va rebre l’apel·latiu de “Paris Hilton russa”, es va involucrar després en la política i es va presentar a les eleccions presidencials russes de 2018, encara que part de l’oposició la va qualificar llavors de projecte del Kremlin.

En l’actualitat administra un canal de Telegram en el qual difon informacions crítiques amb el govern de Vladímir Putin, encara que la seva figura i posicionaments continuen generant controvèrsia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.