Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Espanya ja acull 31 dels militars ucraïnesos que s’entrenaran a Toledo

L’Acadèmia d’Infanteria de Toledo acollirà un total de 400 militars d’Ucraïna per rebre formació militar

Ja han arribat a Espanya 31 militars ucraïnesos per a coordinar la instrucció d’un total de 400 als quals el Ministeri de Defensa ha ofert ensinistrament en l’Acadèmia d’Infanteria de Toledo. A aquests se sumaran uns altres 200 en els pròxims dies.

La trentena de militars que ja són al nostre país formen part del comitè de coordinació del nou contingent, mentre que els 19 que estaven rebent formació a Saragossa estan de tornada a Ucraïna, segons han informat Efe fonts de Defensa aquest dilluns.

La ministra Margarita Robles ha rebut aquest matí la coronel Yulia Tapaciok, cap de Relacions Bilaterals per a la Regió Europa de l’Estat Major Conjunt ucraïnès, amb la qual ha abordat les noves activitats d’ensinistrament previstes, “que obren una nova dimensió en la relació entre les Forces Armades ucraïneses i espanyoles”.

La coronel encapçala el destacament avançat de 31 militars ucraïnesos que s’ha desplaçat a Espanya per a coordinar el nou ensinistrament a l’Exèrcit ucraïnès.

Aquestes activitats es duran a terme al novembre sota la coordinació del Toledo Training Command (TCC), instal·lacions en les quals es realitzarà l’ensinistrament de rotacions de prop de 400 militars ucraïnesos cada dos mesos mitjançant mòduls d’instrucció bàsica, desactivació d’explosius, lluita contra explosius improvisats, tiradors de precisió i instrucció paramèdica.

També està prevista la realització d’un curs de ciberdefensa, un per a l’ús del sistema d’artilleria de campanya 105/14 i un altre bàsic del sistema antiaeri Hawk, material recentment donat a Ucraïna.

Robles i la coronel ucraïnesa han repassat els lliuraments d’armament, munició i material efectuats recentment per part del Ministeri de Defensa i han avaluat l’ensinistrament inicial en el sistema antiaeri Aspide completat recentment a Saragossa.

La ministra ha assegurat que “poden comptar amb Espanya. Estem compromesos amb Ucraïna”, i ha subratllat que “no sols estan defensant el seu territori, estan defensant més coses, com la legalitat internacional”.

Igualment, la ministra ha destacat que “les Forces Armades espanyoles estan molt ben preparades i us ajudaran en tots aquests entrenaments. Estic segura que ara seran molt ben rebuts a Toledo, com ho van ser a Saragossa”.

Per part seva, la coronel ucraïnesa ha ressaltat el magnífic acolliment del poble i de les Forces Armades tant al personal a instruir, com als militars ferits que estan sent tractats a Espanya i ha indicat que el saber que els seus soldats estan sent ben atesos repercuteix de forma molt positiva en la moral de combat de l’exèrcit ucraïnès i en la de les seves famílies. “Moltes gràcies per tota l’ajuda, pels recursos per a civils i per a militars”, ha expressat la coronel Tapaciok, que ha explicat que a pesar que Ucraïna sofreix actualment de falta d’electricitat, aigua i connexió a Internet deguda als atacs russos contra plantes elèctriques, “els inconvenients ens fan més forts”.

Les tasques d’ensinistrament s’integraran pròximament en la Missió d’Assistència Militar en suport a Ucraïna (EUMAM Ucraïna) de la Unió Europea.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.