Política

comissió europea

Brussel·les adverteix que una expansió “significativa” de les mesures fiscals pot pressionar encara més la inflació

La Comissió Europea dona per fet una contracció de l’economia durant l’hivern i confia en la recuperació el 2023

La Comissió Europea ha advertit que una expansió “significativa” de les mesures fiscals adreçades a combatre l’impacte dels preus energètics pot contribuir a incrementar encara més la inflació.

Així ho ha expressat el comissari d’Economia, Paolo Gentiloni, remarcant la importància d’impulsar accions “col·lectives” entre els estats membres per evitar una situació “no desitjada”. “Les mesures han de ser assequibles, dirigides a les classes més vulnerables i han de preservar el senyal de preus”, ha insistit el dirigent italià en la roda de premsa posterior a la reunió dels ministres de finances de l’eurozona –l’Eurogrup– celebrada aquest dilluns a Brussel·les.

Durant la mateixa intervenció, Gentiloni també ha donat per fet que l’activitat econòmica registrarà una contracció a la zona euro i al conjunt de la Unió Europea durant aquest hivern, tot i que confia en la recuperació de cara al 2023. “Tots els indicadors apunten a un alentiment de l’activitat en els pròxims mesos, però crec que podem treballar per mantenir les figures positives l’any vinent”, ha assenyalat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.