Política

estat espanyol

El PSOE veta la comissió d’investigació sobre la tragèdia de Melilla amb l’ajuda del PP, Vox i Cs

Grande-Marlaska compareixerà al Congrés el pròxim dia 30 de novembre per donar explicacions per la massacre, però no hi haurà investigació parlamentària

Era previsible. El Congrés espanyol no investigarà la tragèdia de Melilla, en què van morir almenys 23 persones i desenes més van resultar ferides el 24 de juny passat quan intentaven saltar la tanca que separa el Marroc de la ciutat autònoma. El PSOE, el PP, Vox i Cs van unir els seus vots per vetar la creació d’una comissió d’investigació parlamentària proposada per Unides Podem, ERC, Junts, el PDeCAT, la CUP, Més País, Compromís, el BNG i EH Bildu.

És la segona vegada que aquests grups ho demanen i es veta. La primera vegada que ho van demanar va ser el juliol, pocs dies després de la tragèdia, però de nou el PSOE va sumar força amb la dreta i la ultradreta espanyola per impedir-ho. Arran del documental publicat per la cadena pública britànica BBC que apuntava a la responsabilitat de l’Estat espanyol en la tragèdia i les conclusions de l’informe del Defensor del Poble qüestionant les explicacions dels fets donades pel Ministeri de l’Interior, Unides Podem –socis del PSOE en el govern espanyol– juntament amb ERC, Junts, el PDeCAT, la CUPA, Més País, Compromís, el BNG i EH Bildu van tornar a demanar una investigació parlamentària, que tot i els nous elements ha estat rebutjada. Queda així blindant el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska.

Els socialistes si que han acceptat la petició de compareixença del ministre Marlaska, per donar explicacions per l’actuació de l’Estat en la tragèdia. Serà en el ple de dimecres que ve, dia 30 de novembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.