Política

estat espanyol

El CIS amplia en cinc punts i mig l’avantatge del PSOE sobre el PP

Els socialistes no experimenten canvis respecte de l’octubre, però la reculada del PP eleva la bretxa entre totes dues formacions

El baròmetre de novembre és el primer després de l’anunci de Pedro Sánchez de la reforma del delicte de sedició

El PSOE amplia la distància amb el PP i se situa a cinc punts i mig per sobre del PP en intenció de vot, segons el baròmetre de novembre del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) difós aquest matí. Els socialistes no registren cap canvi respecte de l’octubre, segons indica el sondeig, que si mostra que el PP cau més d’un punt en relació amb el mes passat. El baròmetre, elaborat a partir d’entrevistes telefòniques dutes a terme entre el 2 i el 12 de novembre, és el primer des que el PP va trencar les negociacions per a la renovació del Poder Judicial, el 28 d’octubre passat, i el que el president espanyol, el socialista Pedro Sánchez, va anunciar la reforma del delicte de sedició, la nit del 10 de novembre.

D’acord amb el CIS, els socialistes guanyarien de nou les eleccions de celebrar-se ara amb un 32,7% dels vots, el mateix que fa un mes, mentre que els d’Alberto Núñez Feijóo recularien un punt i mig fins al 27,2%. Unides Podem també baixaria mig punt fins al 12,2% mentre que l’ultradretà Vox creixeria 1,3 punts fins al 10,1%, però no aconsegueix fer el sorpasso i queden en la quarta posició. Ciutadans, per la seva banda, continua a la baixa. Perden dues dècimes respecte del mes passat i tan sols obtindrien un escàs 2,5% dels vots.

Els partits catalans

Pel que fa a les formacions catalanes, ERC guanyaria una dècima i se situaria en el 2,2% d’estimació de vot, mentre que Junts en perdria cinc i cauria fins a l’1%. Finalment, la CUP sumaria dues dècimes més que el mes passat i se situaria en el 0,7%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.