Política

estat espanyol

crisi de la monarquia

Corinna vincula l’accident de Botswana amb una borratxera

L’examant de Joan Carles de Borbó explica que el pare de Felip VI es va trencar el maluc després d’una “llarga nit de vi i copes ”

L’alemanya relata els detalls de la caiguda en la polèmica cacera d’elefants

Nou pòdcast de Corinna Zu Sayn-Wittgenstein, examant del rei emèrit, Joan Carles de Borbó, en què continua fent públics els draps bruts del pare de l’actual monarca espanyol, Felip VI. En aquesta ocasió se centra en la caiguda del llavors monarca durant una cacera d’elefants a Botswana el 2012, fruit diu d’una “llarga nit de vi i copes”.

L’empresària alemanya explica en aquest nou àudio que la nit de l’accident, en el qual Joan Carles de Borbó es va fracturar el maluc, ell havia begut massa i l’endemà no se’n recordava, de la caiguda: “No me’n recordo, però crec que ahir a la nit vaig caure”, afirma Corinna que li va dir. Arran de l’accident, Corinna explica que el rei va tenir una hemorràgia interna i ella va voler evacuar-lo en un avió medicalitzat, però l’entorn de l’emèrit no volia cridar l’atenció i la va forçar a traslladar-lo en un avió privat.

L’examant de Joan Carles de Borbó el descriu com un nen malcriat i afirma que, malgrat estar lesionat, medicat i a punt de ser operat, va continuar bevent alcohol. Quan va explicar a l’entorn del pare de Felip VI el que estava passant, l’empresària explica que li van dir que no hi podien fer res. Ella va intentar fer-lo raonar, però va ser en va: “Soc el rei i faig el que em dona la gana”, afirma que li va dir. “Era com un nen enrabiat”, diu.

El principi de la fi

Quan l’escàndol es va fer públic, la popularitat de Joan Carles de Borbó va caure i es va disculpar públicament amb la ja famosa frase: “Ho sento molt, m’he equivocat, no tornarà a passar.” Dos anys després, el 19 de juny del 2014, va abdicar en favor del seu fill Felip.

El pòdcast que es va publicar ahir és el quart dels vuit que es publicaran explicant la versió de l’empresària sobre la seva relació amb l’emèrit. Fins ara ha desvelat, entre altres aspectes, el nom en clau que feia servir el Borbó –Sumer, abreviatura de Su Majestad el Rey–, que li consultava assumptes d’Estat i que li va arribar a regalar un anell de compromís. La publicació dels pòdcasts coincideix amb el judici que s’està celebrant a Londres per dilucidar si l’emèrit tenia immunitat del 2012 –quan presumptament hauria començat a assetjar Corinna– al 2014 –quan va abdicar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.