Societat

Barcelona suma 161 nous caixers automàtics

S’instal·laran en mercats, quioscos i estacions de metro a final del 2023

Barcelona tindrà 161 nous caixers automàtics quan acabi aquest any, amb l’objectiu de millorar l’accessibilitat als diners en efectiu, sobretot a la gent gran. El pla inclou una prova pilot en quatre mercats, els del Besòs, Sants, Llibertat (Gràcia) i Sant Antoni. A més, s’instal·laran 125 terminals en quioscos de premsa i 11 en estacions de metro, que se sumaran als 21 ja col·locats l’estiu passat.

Durant la presentació de la prova pilot dels caixers en mercats municipals, el tinent d’alcalde Jaume Collboni va destacar que l’objectiu del pla és que els veïns no hagin de caminar més de 10 o 15 minuts per treure diners i que cada barri tingui almenys un caixer, ja que la capital catalana ha perdut prop de la meitat dels terminals a la via pública en els últims anys i ha passat dels 1.214 del 2018 als 717 actuals.

La prova pilot als mercats, s’emmarca en un acord amb el Banc Santander, durarà un any, al llarg del qual s’avaluaran els resultats amb la idea d’ampliar-ne l’abast. Pel que fa als quioscos, que actualment disposen de 60 caixers, el consistori vol que a finals d’aquest any n’hi hagi 125. Finalment, a la xarxa de metro, TMB preveu instal·lar terminals a les parades de Sant Andreu i Mercat Nou (L1); Pompeu Fabra (L2); Canyelles (L3); Roquetes (L3); Alfons X i Trinitat Nova (L4), i Ernest Lluch; Vall d’Hebron; Coll Teixonera i Cornellà Centre (L5).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.