Política

estats units

Trump avantatja DeSantis folgadament de cara a les primàries republicanes

L’expresident és l’únic candidat republicà que ha afirmat la seva intenció de presentar-se a les primàries republicanes

L’expresident Donald Trump avantatja per 17 punts al governador de Florida, Ron DeSantis, i per 40 a l’exvicepresident Mike Pence en intencions de vot de cara a les primàries republicanes per a les eleccions presidencials de 2024, segons una enquesta publicada aquest dimecres.

El sondeig fet per l’empresa Morning Consult entre potencials votants republicans revela que Trump, ara com ara l’únic aspirant que ha oficialitzat les seves intencions electorals, seria amb un 48% de suport el millor col·locat si les eleccions per a la nominació del Partit Republicà se celebressin ara.

DeSantis, que es creu que anunciarà la seva candidatura al maig pròxim, té un 31%; Pence, un 8%; l’excongresista Liz Chenney, un 3%; l’exgobernadora i exembajadora davant l’ONU Nikki Haley, un 2%, i el senador Ted Cruz, un 2%.

La resta de possibles aspirants a la nominació, inclòs el governador de Texas, Greg Abbot, i l’exsecretari d’Estat Mike Pompeo, compten cadascun amb un 1% de les intencions de vot.

“Després de diverses setmanes d’estar per darrere del nivell de popularitat de DeSantis entre el possible electorat de les primàries de 2024, Trump està tancant la bretxa”, diu el text de Morning Consult que acompanya a l’enquesta.

El 77% dels enquestats té opinions favorables sobre l’expresident (2017-2021), han indicat els autors del sondeig.

Fa un mes els possibles votants de les primàries republicanes tenien 15 punts percentuals més de probabilitats d’haver escoltat recentment alguna cosa negativa sobre Trump que una cosa positiva, però ara estan gairebé empatats. Un 34% va dir haver escoltat notícies positives de Trump i un 33% va escoltar informació negativa.

El sondeig va ser realitzat del 14 al 16 de gener a 3.763 potencials votants en les primàries republicanes i té un marge d’error de +/-2 punts percentuals.

L’expresident Trump va dir en una entrevista recent que està preparat per a “manejar” un possible desafiament del governador de Florida per a la nominació presidencial republicana de 2024.

Trump va afirmar que va ser ell qui va catapultar en 2018 a la governació de Florida a DeSantis, qui va ser reelegit en 2022 amb gairebé un 60% dels vots i és vist com una figura ascendent en el Partit Republicà.

“Vaig aconseguir que el triessin, pura i simplement”, va dir Trump sobre la primera elecció de DeSantis com a governador, en la qual va obtenir la victòria sobre el demòcrata Andrew Gillum per un estret marge.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.