Societat

Estat espanyol

La fiscalia de Madrid investiga una empresa que va obligar dones a despullar-se en un procés de selecció

Algunes de les candidates a hostessa d’una companyia aèria denuncien que es van haver de quedar en roba interior

El ministeri públic busca determinar si amb aquestes conductes vexatòries s’ha comès algun delicte

La fiscalia de Madrid ha iniciat una investigació a una empresa de reclutament de personal que hauria obligat diverses dones a despullar-se durant un procés de selecció d’hostesses per treballar en una companyia aèria estrangera, segons han informat fonts judicials.

El cas s’ha obert arran d’una denúncia presentada pel sindicat CCOO, que va alertar que algunes candidates van ser obligades a quedar-se en roba interior durant l’entrevista.

Segons les fonts de la fiscalia, les diligències busquen determinar si la companyia denunciada ha pogut cometre algun delicte amb aquestes conductes.

Les entrevistes es van desenvolupar en un hotel proper a l’aeroport de Madrid el passat novembre i al gener un grup de persones va fer públic que havien patit vexacions com l’exigència de despullar-se fins a quedar-se en roba interior.

La Inspecció de Treball ja va obrir una investigació d’ofici fa unes setmanes després d’un vídeo publicat a les xarxes socials per una de les dones que va acudir al procés de selecció realitzat per l’empresa Meiservices Sarl, que treballava al seu torn per a la companyia de reclutament Meccti, per contractar hostesses per a l’aerolínia Kuwait Airways.

Meccti va cancel·lar el procés, va anunciar una investigació interna i va assenyalar que la responsable última era l’empresa subcontractada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.