Serveis

Estat Francès

Un incendi provocat atura tots els trens en una gran estació de París

El ministre de Transports confirma que es tracta d’una acció “malintencionada”

La incidència afecta el trànsit de l’Estació de l’Est, per on hi passen diverses línies de rodalies, regionals i trens d’alta velocitat

Un incendi provocat en una instal·lació elèctrica ha provocat aquest matí la interrupció de la circulació de tots els trens de l’Estació de l’Est de París, que cada dia utilitzen uns 500.000 passatgers.

A primera hora del matí s’ha detectat un incendi de cables de la infraestructura ferroviària en unes instal·lacions de Vaire sur Marne, als afores de la capital francesa. Aquesta incidència ha interromput el servei ferroviari des de les cinc de la matinada.

Un portaveu de la Societat Nacional de Ferrocarrils (SNCF) s’ha referit a l’incident com “un acte malintencionat”.

Una desena d’operaris treballen al lloc del sinistre per poder restablir el trànsit ferroviari a l’Estació de l’Est a partir de les deu del matí.

El ministre de Transports, Clément Beaune, ha lamentat aquesta situació, que afecta “milers” de persones.  En una entrevista a l’emissora France Info, Beaune ha confirmat que es tracta d’“un acte malintencionat” però ha reconegut que encara es desconeix qui hi ha al darrere. No obstant, ha recordat que es produeixen accions d’aquest tipus “regularment”, per exemple per robar material i ha insistit que aquest tipus d’actes han de “ser sancionats severament”.

L’Estació de l’Est és un dels grans nusos de comunicació de París i hi passen diverses línies dels rodalies de la capital francesa. També és el punt de partida per a regionals i trens d’alta velocitat (TGV, per les sigles en francès) amb destinació al nord-est de França i a Alemanya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.