Política

estat espanyol

El CIS augmenta l’avantatge del PSOE sobre el PP

Unides Podem s’enfonsa en plena pugna amb els socialistes per la reforma de la llei del “només sí és sí”

La crisi de la reforma de llei del “només sí és sí” no ha passat factura al PSOE. Tot al contrari. I és que qui paga els plats trencats són els socis de coalició de Pedro Sánchez, Unides Podem, segons el baròmetre del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) corresponent al mes de febrer difosa ahir. Segons l’enquesta, feta en plena pugna entre els socialistes i la formació morada per la reforma de la llei del “només sí és sí”, els de Pedro Sánchez agafen aire i tornen a distanciar-se del PP. Els socialistes tornarien a guanyar les eleccions amb un 32,1% dels vots, situant-se a 2,3 punts del PP (29,8%), per la qual cosa amplien la bretxa que hi havia entre totes dues formacions el gener passat, quan la distància se situava en 1,7 punts. Els d’Alberto Núñez Feijóo també creixerien respecte del mes passat, 1,3 punts. Per contra. Unides Podem recula respecte del gener. La formació morada baixa en estimació de vot fins al 12,7%, un punt i mig respecte del mes anterior, segons el sondeig, fet entre l’1 i l’11 de febrer, just quan les tensions entre els socialistes i Unides Podem per la reforma de la norma impulsada pel Ministeri d’Igualtat van esclatar.

D’altra banda, els ultradretans de Vox es mantenen com a quarta força amb una estimació del vot del 10%, el mateix percentatge que fa un mes. I Ciutadans continua el camí cap a la seva extinció i perd nou dècimes més i es queda en el 2%. De res, doncs, li han servit les primàries que van derivar en el relleu a la cúpula del partit taronja.

Formacions catalanes

Pel que fa als partits catalans, totes baixen. ERC se situaria en el 2%, dues dècimes menys que al gener; Junts en l’1,1%, tres dècimes menys que el mes passat, i la CUP en el 0,5%, dues dècimes menys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.