Gran angular

El club del pernil selecte

Enrique Tomás presenta Glamurós, els membres del qual seran els únics que podran adquirir el producte que li dona el nom

El Palauet del Passeig de Gràcia de Barcelona, antiga residència de la família Bonaventura Ferrer i obra de l’arquitecte modernista Pere Falqués i Urpí, va ser l’entorn exquisit on Enrique Tomás va presentar el club Glamurós, un cercle d’apassionats del pernil al qual només es podrà accedir a través d’invitació d’un dels seus membres i on només aquests tindran el privilegi de poder adquirir el pernil selecte que li dona nom. Perquè, com va explicar Tomás, que regenta la companyia líder mundial especialitzada en pernil ibèric, durant la presentació d’aquest cercle privat d’amics de la bona gastronomia i el bon pernil, “no es tracta d’oferir aquest producte exclusiu a aquell qui pugui pagar-lo sinó a qui apreciï la seva qualitat única. Perquè Glamurós no és una marca, és un concepte”.

El pernil de la categoria Glamurós procedeix del crostó, la part més valorada de la peça. Els seus talls els selecciona un comitè d’experts en pernil entre les més de 155.000 peces d’aquest producte de la categoria bellota cinc estrelles que anualment arriben a mans d’Enrique Tomás.

El camí és laboriós. En primer lloc, l’equip de control de qualitat selecciona els pernils a través del procés de calat per avaluar les propietats de la peça i assegurar que compleixen els criteris d’un pernil de cinc estrelles de la firma. També s’analitza la seva estètica per determinar si s’ha curat de manera adequada. A continuació, l’equip responsable de qualitat selecciona només la sèrie de pernils que considera que reuneixen les condicions òptimes per ser Glamurós. En el següent pas, el mateix equip obre i talla manualment el pernil començant per la part del crostó, per dur a terme un nou filtre de qualitat i confirmar que la seva excel·lència és màxima. S’examina el sabor, l’aroma i el vinçat.

2.400 grams.

Només les peces que passin tot aquest cribratge formaran part d’un sobre de pernil Glamurós. Un total de 30 sobres de 80 grams tallats a mà, que equivalen a una peça de pernil de 2.400 grams, es posaran en una capsa dissenyada en exclusiva per aquest producte, i només la podran adquirir per subscripció, a un preu de 980 euros, els membres del club Glamurós.

Aquest cercle selecte d’amics pretén reunir a tots aquells apassionats per la gastronomia però també s’espera d’ells que esdevinguin prescriptors del millor pernil del món. Perquè com indica Tomàs,i també es detalla en els sobres de Glamurós: “és un entre un milió”

El projecte està liderat per Albert Tomás, co-CEO de la firma Enrique Tomás i fill del fundador, i Lluís Prats, director comercial de Gramona. “Som apassionats d’allò que fem i amb Glamurós fem un pas més cap a l’excel·lència que ens defineix, amb el propòsit de donar-li al pernil ibèric el lloc que es mereix en el món”, va afirmar Albert Tomàs durant la presentació del club.

L’afany d’Enrique Tomás per l’equilibri social també es reflecteix en aquesta nova creació. El fundador de la cadena, constituïda el 1990, va anunciar que la firma dedicarà el 10% dels beneficis que obtingui el club Glamurós a projectes socials i solidaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.