Economia

economia

Silence demana allargar les ajudes per donar suport a mobilitat elèctrica

L’empresa considera que en un primer moment cal “alguna ajuda” per impulsar aquest mercat

El director d’Expansió i Desenvolupament de Negoci de la companyia espanyola Silence, Iván Maura, ha reclamat aquest dimecres la continuïtat de les subvencions dirigides a incentivar la mobilitat elèctrica per avançar en la sostenibilitat urbana.

Maura, que ha assistit a Màlaga al llançament del servei de motos compartides i la inauguració del primer concessionari d’aquesta empresa del grup Acciona a la capital, ha manifestat als periodistes que, a curt termini, perquè les ciutats siguin més sostenibles és necessari “donar una mica de suport” a aquest objectiu.

La tecnologia elèctrica “ara com aura és una mica més cara que la tradicional, però estem veient clarament que ens igualarem”, encara que en aquest “primer moment” és necessària “alguna ajuda” per impulsar aquest mercat, ha indicat.

Silence, que es va quedar amb part de les instal·lacions de la fàbrica de Nissan a Barcelona, ha multiplicat per deu la seva capacitat de fabricació, i a les motos elèctriques que veuen actualment preveu sumar en “tres o quatre mesos” un cotxe.

La companyia, que és líder en el seu segment a Europa amb 14.000 motos el 2022, ja és present a setze països i mira cap a Sud-amèrica o les Filipines com a mercats on créixer en els pròxims anys. Maura està convençut que “el mercat elèctric explotarà, sobretot a les ciutats”.

A més de la continuïtat de les subvencions, el directiu de Silence ha demanat que “les regles siguin clares” per als serveis d’ús compartit de vehicles, i no canviïn perquè, si “de sobte des de les autoritats es decideix que el sharing ja no és interessant, serà una inversió privada fallida”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.