Economia

Els contribuents podran fer noves autoliquidacions en cas d’error

Ja no caldrà recórrer el document anterior, un fet que retardava els procediments i les devolucions

Els errors en les declaracions a Hisenda seran més fàcils de rectificar a partir d’ara. Així ho ha afirmat el secretari d’Estat d’Hisenda, Jesús Gascón, que ha indicat que a partir d’avui mateix s’introduirà un canvi a la norma perquè els contribuents puguin presentar autoliquidacions de rectificació si s’adonen que han comès un error en la declaració, segons informa l’agència Efe. Actualment, el procediment per corregir la liquidació era similar a un recurs, un fet que suposava un retard de temps important. Ara, segons el secretari d’Hisenda, es podrà presentar una segona autoliquidació semblant a la primera, de manera que el procés serà molt més àgil i podrà rebre les devolucions “de forma pràcticament immediata”.

El canvi s’introduirà com a esmena al projecte de llei que s’està tramitant i que transposa la directiva europea de cooperació administrativa en matèria fiscal.

Gascón també ha indicat que s’han promogut esmenes perquè, per exemple, es pugui aportar un document comptable com a prova o per aclarir el secret professional dels assessors comptables.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.