Política

estat francès

Macron anuncia una reducció de la presència militar francesa a l’Àfrica

Defensa un nou vincle amb el continent que vagi més enllà de la seguretat

El president francès, Emmanuel Macron, ha anunciat aquesta tarda que el seu país impulsarà una nova relació amb els països de l’Àfrica, fins ara molt centrada en les qüestions de seguretat, i va anunciar una “reducció visible” dels efectius militars en aquest continent, informa l’agència Efe. En un discurs al Palau de l’Elisi, previ a l’inici d’una gira per quatre països de l’Àfrica central, Macron ha admès que l’Estat francès havia comès errors en el passat i que, a vegades, va assumir responsabilitats militars “exorbitants”, la qual cosa va posar el seu país en una posició que facilita que se’l converteixi en “boc expiatori”.

Davant la creixent influència de la Xina i Rússia, el president francès ha defensat un nou vincle amb Àfrica que passi d’una “lògica d’ajuda” a una “d’inversió solidària i de col·laboració”, ampliada a àmbits que vagin més enllà de la seguretat com la cultura, el clima, l’esport i la innovació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.