Política

POLÍTICA

Eurodiputats del PSOE, Junts i ERC marxen del debat sobre la immersió

Diversos eurodiputats catalans, tant del PSOE com de Junts i ERC, van abandonar l’audiència que es va fer ahir al Parlament Europeu on s’estava debatent el model d’immersió lingüística a l’escola catalana, segons l’agència ACN. La sessió la va convocar el comitè de peticions de l’eurocambra, presidida per l’eurodiputada del PP Dolors Montserrat, i va tenir la participació de quatre experts convocats pels mateixos populars i Ciutadans. Des del govern denunciaven que aquesta comissió “està sent manipulada amb finalitats partidistes” i lamentaven que la discussió no respon a arguments “ni pedagògics ni lingüístics”.

Durant el debat els experts convocats van reclamar aplicar “un 155 educatiu” a Catalunya i que es deixi de “perseguir” els alumnes castellanoparlants. Les eurodiputades d’ERC Diana Riba i de Junts Clara Ponsatí van esclatar contra la presidenta del Parlament Europeu, Roberta Metsola, per haver permès als diputats del PP, Cs i Vox utilitzar els mecanismes de l’eurocambra per fer “política nacionalista espanyola” amb experts “posats a dit” i contraris al model d’escola en català com són Teresa Freixas, Jorge Calero, Jesús Rul i Manuel Jesús Acosta, aquest últim diputat de Vox al Parlament de Catalunya.

Cs ja va promoure a l’octubre a través del mateix comitè de peticions que s’enviés una missió a Catalunya per avaluar la situació del castellà a les escoles, pendent de fixar-se per al segon semestre del 2023, i el debat impulsat a través d’aquest comitè, presidit per Montserrat, va provocar la indignació d’ERC i Junts. Ribas lamentava que Montserrat “l’utilitzi per fer un circ de la política més rància espanyolista” i li demanava que “si té un mínim de respecte a la casa i decència política, el que hauria de fer és dimitir”. Ponsatí indicava que “si alguna llengua és menystinguda i té dificultats per sobreviure a Europa és el català”.

La Plataforma per la Llengua ja havia instat per carta Metsola perquè aturés “els atacs” contra el català que perpetra Montserrat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.