Economia

Pimec: “Les dades de l’atur del febrer són dolentes, i sense el MWC serien pitjors”

El secretari general de la patronal, Josep Ginesta, alerta que la reducció de la desocupació és molt inferior a la del mateix mes d’anys anteriors

“Les dades d’atur registrat del mes de febrer són dolentes, especialment en matèria de reducció d’atur,i serien pitjors sense el Mobile World Congress, un motor econòmic que ens ha ajudat a resistir”. Amb aquestes paraules ha qualificat les dades de l’atur registrat del febrer el secretari general de Pimec, Josep Ginesta. Durant l’habitual roda de premsa de la patronal per valorar les dades macroeconòmiques, Ginesta ha admès que hi ha hagut reducció de l’atur, però que ha estat “molt menor que en d’altres mesos de febrer dels darrers deu anys i aquesta contextualització demostra que la dada no és bona”.

Ginesta ha reiterat el desacord de la patronal amb el fet que els fixos discontinus no computin com a aturats, ja que això “no ajuda a prendre les millors polítiques” per resoldre el problema de l’atur. La patronal considera que l‘increment de l’atur registrat a comerç i restauració “és un símptoma clar de l’alentiment accelerat, però també de les dificultats que estan patint aquests àmbits d’activitat”.

Durant la roda de premsa, el portaveu de Pimec han valorat positivament la nova llei estatal d’ocupació, tot i considerar que “s’ha perdut l’oportunitat de fer una reforma integral de les polítiques actives i passives d’ocupació”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.