Política

estat espanyol

La jutgessa del cas Mediador demana permís al Congrés per escorcollar el despatx de ‘Tito Berni’

Sol·licita a la presidenta de la cambra baixa que li entregui els efectes del despatx de l’exdiputat socialista canari

Continua el serial pel cas Mediador, la trama de corrupció que des del 14 de febrer passat esquitxa el PSOE. La jutgessa del cas ha acordat aquest dilluns demanar “a la presidenta del Congrés”, la socialista Meritxell Batet, que autoritzi l’entrega a la policia espanyola dels “efectes que hi ha l’interior del despatx” que utilitzava fins a la seva dimissió el diputat del PSOE Juan Bernardo Fuentes Curbelo, conegut com a ‘Tito Berni’.

En una interlocutòria feta pública aquest matí, la instructora afegeix que, “en el supòsit que la Presidència del Congrés col·labori amb l’entrega d’aquests dispositius”, el grup de delictes tecnològics de la policia espanyola s’ocuparà d’obrir, analitzar i estudiar el seu contingut a la recerca de potencials proves, segons assenyala l’agència Efe.

El despatx del dimissionari diputat socialista canari, escenari de diverses escenes del cas objecte d’investigació, es troba tancat i inutilitzat des del 14 de febrer passat, data en què Fuentes Curbelo va ser forçat pel PSOE a dimitir i a entregar la seva acta de diputat. Presumptament, en el despatx hi podrien haver els mòbils i altres dispositius tecnològics com l’ordinador que Fuentes Curbelo, considerat el cap de la xarxa d’extorsió, va obtenir en prendre possessió de la seva acta de diputat i que podrien ser claus per a la investigació. Ara, Batet ha de decidir si els entrega per a la investigació, la qual cosa constituiria un fet sense precedents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.