Societat

El TS rebutja els permisos dobles en famílies monoparentals pel naixement d’un fill

La sentència marca doctrina i estableix que les famílies amb un sol progenitor només tenen dret a setze setmanes de permís

El Tribunal Suprem (TS) espanyol ha dictat aquest dimecres una sentència que tanca la porta a què un home o una dona d’una família monoparental pugui gaudir d’un doble permís pel naixement d’un fill, el que personalment li tocaria de setze setmanes i un altre d’idèntic que seria el que li correspondria a l’altre progenitor. Es tracta d’una sentència que marca doctrina davant la diversitat de resolucions judicials prèvies, explica l’agència Efe.

La resolució respon a un recurs de cassació presentat per la fiscalia, després que el Tribunal Superior de Justícia del País Basc hagués condemnat a la Seguretat Social i hagués reconegut a una mare sola el seu dret a vuit setmanes addicionals de permís.

L’alt tribunal espanyol estima el recurs en considerar que és el legislador el responsable en exclusiva del règim de prestacions de la Seguretat Social i recorda a més que, en reformar la llei de l’avortament, es va rebutjar en el Senat “per àmplia majoria” una esmena que buscava precisament que les mares soles poguessin acumular tots dos s permisos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.