Economia

Seat aconsegueix un benefici operatiu de 33 milions

L’augment dels preus i la comercialització de vehicles més rendibles aconsegueix compensar la crisi dels semiconductors i la caiguda de vendes

Seat ha aconseguit millorar els seus resultats i va obtenir el 2022 un benefici operatiu de 33 milions d’euros enfront la pèrdua de 233 milions de l’any anterior. L’augment dels preus, la comercialització de models més rendibles i la reducció de costos van compensar la caiguda de lliuraments i les despeses de reestructuració, informa l’agència Efe, que indica que el balanç del grup Volkswagen publicat avui indica que la facturació de Seat va augmentar gairebé un 14%, fins els 10.941 milions d’euros.

El grup automobilístic ha aconseguit millorar els seus números tot i obstacles com l’escassetat de semiconductors. La falta de components va fer caure els lliuraments de Seat i Cupra fins als 386.000 milions d’euros, un 18% menys. També l’any passat, Seat va registrar uns resultats extraordinaris negatius de 244 milions d’euros a causa de les despeses de reestructuració. Les vendes també van caure fins a les 468.000 unitats (-5,2%).

La producció de Seat i Cupra també es va reduir fins a 420.000 unitats (-0,8%).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.