Gran angular

La Cambra de Perú reconeix les empreses creades per peruans més reeixides

Barcelona ha acollit la XVII edició dels premis que ha guardonat a tres empresàries, un emprenedor i una iniciativa de cooperació

VF Art, la Fundació Promoció Social, Lewins Leva, Mercedes Aucca i Leila Seif són els guardonats

La Cambra de Comerç del Perú a Espanya(CCPE) ha celebrat la XVII Edició dels Premis a les millors iniciatives empresarials, a les empreses emergents i a iniciatives de cooperació d’institucions locals amb la comunitat peruana i llatinoamericana, en general.

En la categoria a la Millor Iniciativa Emprenedora el premi se l’ha endut Violeta Andrea Frank, fundadora de VF Art Projects, productora d’art que té la seva seu a Luxemburg i que té presència a diferents països on dissenya i dirigeix projectes artístics i culturals.

Pel que fa a la categoria de Reconeixement Institucional s’ha premiat la Fundació Promoció Social per la seva tasca de cooperació al desenvolupament. La Fundació, està executant projectes vinculats al desenvolupament econòmic inclusiu a diferents zones del Perú.

I finalment, en la categoria de Reconeixement Empresarial s’han premiat tres empresaris, un d’ells és Lewins Leiva, enginyer mecatrònic per la Universitat Nacional d’Enginyeria del Perú, que va fundar en 2007: Inkanatura Import Export, SL empresa amb seu en Hernani (País Basc) especialitzada en productes naturals andins-amazònics.

L’altra empresària reconeguda és Mercedes Aucca Mosqueira, comunicadora i emprenedora peruana, que lidera el seu propi negoci en el sector de la tintoreria.

I en tercer lloc es va premiar a Leila Seif, traductora peruana amb un màster en docència de francès i fundadora de Seif English Academy amb seu a Madrid i amb més de 30 anys de funcionament.

A la seu de Foment del Treball Nacional de Barcelona s’hi va celebrar l’acte de lliurament dels premis a finals del mes de febrer i va comptar amb la presència del President de la Cambra de Comerç del Perú a Espanya, Carlos Guimet; de la Vicepresidenta de Foment del Treball,Mª Helena de Felipe Lehtonen; de Julia Álvarez de l’Institut de Crèdit Oficial (ICO) junt al Director Executiu d’Acció del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, Joan Romero i del President de la Fundació Consell España - Perú, Pedro Miras.

La Vicepresidenta de Foment Mª Helena de Felipe Lehtonen, en les seves paraules de benvinguda va indicar que les relacions comercials i d’inversió entre el Perú i Catalunya són avui en dia, ben sòlides.

Carlos Guimet, President de la CCPE, va destacar que aquests premis, ajuden a visibilitzar empresaris peruans “que amb esforç, tenacitat i esperit emprenedor han aconseguit que les seves idees de negocis deixin de ser tals i avui siguin empreses reeixides” qui va afegir que els reconeixements empresarials aspiren a donar un missatge positiu davant l’actual context econòmic, social i polític tan peculiar que es viu no només al Perú sinó a nivell mundial.

En finalitzar l’acte, als assistents se’ls va lliurar un present de l’empresa emergent Maurici Carbajal Perfums.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.