Economia

El Banc d’Espanya eleva el creixement a l’1,6% del PIB aquest any

Preveu que el preu dels aliments s’enfili encara més fins al 12,2%

El Banc d’Espanya ha elevat el creixement del PIB de l’Estat fins a l’1,6% per aquest any. Això representa tres dècimes més del que havia previst en un primer moment. Aquest increment es deu a l’obertura de mercats com la Xina i el desplegament dels fons europeus de reconstrucció postpandèmia Next Generation. L’estimació del supervisor estatal ha rebaixat les projeccions més pessimistes que havia fet sobre la inflació i la situa en el 3,7%. La moderació està marcada per la reducció dels preus de l’energia (-13,6%). Ara bé, el preu dels aliments no s’estabilitza pas igual, sinó que serà en aquest àmbit on seguirà creixent: els preus no han arribat al seu màxim aquí. Es preveu que el preu dels aliments pujarà un 12,2%, la qual cosa suposa un increment de quatre punts.

D’altra banda, la creació de llocs de treball continuarà avançant durant aquest any i la taxa d’atur se situarà en el 12,7%. Respecte al 2024, les projeccions de creixement de l’economia s’han rebaixat quatre dècimes, fins al 2,5%, i s’ha mantingut en el 2,1% les estimacions pel 2025.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.