Economia

habitatge

El Parlament farà una comissió d’investigació sobre els grans tenidors immobiliaris

La iniciativa ha de permetre disposar d’informació dels grans operadors del mercat i fer el registre que encara no existeix

El Parlament crearà una comissió d’investigació sobre els grans tenidors immobiliaris per tal de conèixer la situació de l’habitatge i fer un retrat dels operadors que acumulen més patrimoni en aquest mercat tenint en compte que una bona part desconeguda dels pisos es troba en mans dels anomenats fons voltors financers. La proposta impulsada per ERC, CUP i En Comú Podem ha rebut el suport de PSC i Junts i el vot en contra de Vox, Cs i PP.

Fer un retrat de l’evolució del parc públic d’habitatge durant les darreres dècades és un dels objectius de la comissió junt amb l’anàlisi de les causes que han portat a la pèrdua d’immobles. La comissió també repassarà el rescat bancari i quin ha estat el destí final de les propietats immobiliàries a Catalunya dels bancs que van ser rescatats a l’Estat espanyol. Els diputats dels grups impulsors han reconegut que les administracions no disposen de tota la informació necessària per poder legislar i que la comissió hi hauria d’ajudar. Per exemple, la diputada d’En Comú Podem, Susanna Segovia, admet que ajudarà a tenir un registre de grans tenidors que la llei contempla i que encara no existeix. La diputada de la CUP, Montserrat Vinyets, afegeix que la comissió hauria d’ajudar a disposar d’una informació que, d’una altra manera, dubta que els grans propietaris immobiliaris facilitin voluntàriament.

PSC i Junts hi han votat a favor però han culpat al govern català del problema de manca d’habitatge. Per la diputada de Junts Marta Madrenas, el Parlament ha volgut abordar la qüestió amb mesures “massa simplistes” els darrers anys i ha demanat que es garanteixi al sector seguretat jurídica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.