Política

economia

El president de Credit Suisse demana perdó als accionistes

Lehmann ha estat reelegit màxim responsable de l’entitat en una tensa assemblea general

El president de Credit Suisse, Axel Lehmann, va ser reelegit com a màxim responsable del banc, l’últim que hi haurà abans de ser absorbit pel seu rival UBS, en una votació molt ajustada d’una de les juntes d’accionistes més tenses que ha hagut de viure l’entitat en els seus 167 anys d’història, informa l’agència Efe. Lehmann, que ha demanat reiteradament perdó als accionistes per les circumstàncies que van dur l’entitat al límit de la fallida, va rebre només el suport del 55,6% de l’accionariat, que també va votar a favor de la continuïtat de sis membres més de la directiva, mentre que els altres cinc van optar per deixar els seus càrrecs.

El president de Credit Suisse demanat aquest dimarts disculpes públiques als accionistes després del precipitat acord perquè el banc fos absorbit pel seu rival, UBS. En la junta d’accionistes de l’entitat amb seu a Zuric, Lehmann ha dit, en declaracions recollides per l’agència ACN, que “al final només hi havia dues opcions: la fusió o la fallida”. El directiu ha afirmat que “ningú podia haver anticipat” aquest final per a Credit Suisse, i ha admès que és un “dia trist” per a tothom. “Entenc l’amargor, la ira i la commoció dels que esteu decebuts, superats i afectats pels esdeveniments”, ha remarcat Lehmann, descrivint com a “fatídica” la setmana que va acabar amb l’absorció per part d’UBS.

“Vam lluitar dur per trobar una solució”, ha assegurat Lehmann, que ha reconegut que no van tenir “prou temps” per capgirar la situació de l’entitat, immersa en diversos escàndols de reputació i pèrdua de confiança.

“És una realitat amarga constatar que la nostra estratègia no va tenir temps de generar fruits”, ha dit el directiu, segons recull l’ACN. Durant la reunió de la junta, l’última que celebra Credit Suisse, els accionistes han carregat contra la directiva per la mala gestió de l’entitat.

“Sento que aquesta institució m’ha enganyat, i que el govern no ha comunicat bé”, ha afirmat el primer accionista a prendre la paraula, que ha assegurat que els responsables del banc de 167 anys d’història “es van adormir sobre els llorers durant els últims quinze anys”.

A mitjan març, i poc després de la fallida del banc nord-americà Silicon Valley, l’entitat suïssa UBS va comprar el seu principal competidor, Credit Suisse per 3.000 milions de francs, uns 3.010 milions d’euros. L’acord va estar impulsat, recorda l’agència de notícies, pel govern suís per evitar un col·lapse de l’entitat, després d’una setmana en què va perdre bona part del seu valor en borsa.

Tot i que hi ha dubtes sobre la viabilitat de la fusió, el vicepresident del Banc Nacional Suís (SNB, per les seves sigles en anglès), Martin Schlegel, va admetre aquest dilluns en una entrevista a l’emissora nacional SRF que sense aquesta adquisició impulsada pel govern, era molt probable que es produís una crisi financera nacional i global.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.