Política

estat espanyol

El jutge deixa en llibertat l’home de 74 anys investigat per enviar sis cartes explosives

El magistrat l’imposa compareixences setmanals i la prohibició de sortir de l’Estat

El jutge de l’Audiencia Nacional José Luis Calama ha acordat aquest divendres la llibertat amb mesures cautelars per a l’home que estava en presó provisional com a presumpte autor de l’enviament de sis cartes amb explosius al president del govern espanyol, Pedro Sánchez; la ministra de Defensa, Margarita Robles; les ambaixades d’Ucraïna i dels Estats Units a Madrid; les instal·lacions de l’empresa Instalaza; i el centre de satèl·lits de la Base Aèria de Torrejón de Ardoz, també a Madrid.

En una interlocutòria a la qual ha tingut accés l’ACN, el magistrat ha justificat la seva decisió per l’avançada edat de l’home, que té 74 anys, perquè no té antecedents, i perquè no hi ha risc de destrucció de fonts de prova, ja que ja s’han efectuat les diligències d’instrucció més rellevants.

En el seu escrit, el jutge imposa a l’investigat com a mesures cautelars l’obligació de comparèixer setmanalment al jutjat més proper al seu domicili, la prohibició de sortir del territori de l’Estat espanyol, la retirarà del passaport, així com l’obligació de fixa un domicili i un número de telèfon concret on poder ser localitzats. En la seva resolució, el jutge adverteix que l’incompliment de les mesures cautelars imposades podria donar lloc a l’adopció d’altres de més greus.

Seguint el criteri de la fiscalia, el jutge considera que l’investigat potser posat en llibertat sense necessitat de pagar fiança, atès que no té antecedents penals previs als fets que s’instrueixen al jutjat, i que, per tant, no hi ha indicis que apuntin a una possible reiteració delictiva.

L’home va ser detingut el 25 de gener passat al seu domicili de Miranda de Ebro (Burgos) com a presumpte autor de l’enviament de les cartes explosives el mes de novembre del 2022.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.