Política

La reunió de mediambient del G7 topa amb l’energia nuclear

El document acordat no posa termini concret a l’abandonament del carbó i altres combustibles fòssils

Els ministres d’Exteriors del grup inicien també al Japó una trobada per abordar les crisis internacionals

Els ministres d’Energia i Mediambient del G7 han acordat avui accelerar els esforços per abandonar l’ús del carbó i altres combustibles fòssils, tot i que hi ha hagut una divisió important en quant a terminis i mètodes, i sobretot respecte a l’ús de l’energia nuclear, sobretot després de la decisió d’Alemanya de tancar les seves tres últimes centrals, com ha fet aquest cap de setmana.

“Destaquem el nostre compromís, en el context dels esforços globals, per accelerar l’eliminació graduals dels combustibles fòssils per assolir sistemes d’energia amb emissions netes pel 2050”, assenyala la declaració conjunta adoptada pels ministres, a l’acabar la reunió celebrada a Sapporo, al nord del Japó.

El document no acompanya aquesta promesa amb un termini concret abans de la data final, l’any 2050, tal i com havien reclamat diversos membres integrants del G7.

Ucraïna i Taiwan

D’altra banda, avui han arribat a la ciutat japonesa de Karuizawa els ministres d’Exteriors del G7, per a la reunió de tres dies en la qual abordaran qüestions urgents de l’ordre internacional, com ara la guerra d’Ucraïna o la crisi entre la Xina i Taiwan.

Els ministres del Japó, Alemanya, Canadà, França, Itàlia, el Regne Unit i els Estats Units han viatjat en un tren especial des de Tòquio, on han aterrat els respectius avions, fins a Karuizawa, on se’ls hi ha ofert una cerimònia de benvinguda i un sopar de treball. Les sessions de discussió tindran lloc entre dilluns i dimarts d’aquesta setmana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.