Economia

Quaranta empreses representaran Catalunya a la fira Seafood

El saló, el més important del món dels productes del mar, se celebra per segon cop a Barcelona del 25 al 27 d’abril

Batrà el seu rècord d’espai i acollirà més de 2.000 expositors de 87 països

Catalunya estarà representada per una quarantena d’empreses vinculades al sector del peix i el marisc a la fira Seafood, que se celebrarà entre el 25 i el 27 d’abril al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona. Seafood Expo Global convertirà Barcelona en el gran aparador mundial del sector, en una edició, la segona que es fa a la capital catalana, que serà la més gran mai celebrada en la història de l’esdeveniment. Ocuparà 49.299 metres quadrats i reunirà més de 2.000 expositors procedents de 87 països, que preveuen deixar un impacte econòmic de més de 150 milions d’euros a la ciutat. De les quaranta empreses, vint hi acudiran sota el lema “Catalunya, on el peix és cultura”, que organitza el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, a través de Prodeca.

La sostenibilitat i la innovació seran els eixos principals que abordaran les companyies catalanes. L’estand de la Generalitat, al Hall 2 i amb més de 400 metres quadrats, acollirà ponències, presentacions gastronòmiques i cuina en directe. Algunes de les empreses també presentaran les seves novetats comercials. Entre aquestes, d’Acció Climàtica ha destacat l’empresa Barrufet, del Barcelonès, que presentarà una nova gamma de mini hamburgueses de peix; D’Elite, amb seu al Maresme, que mostrarà una línia de productes del mar sostenible; PH7 Food and Tech, que ensenyarà nous productes texturitzats; o Alfrisa, que mostrarà els nous túnels de congelació d’última generació que té a la planta de Bellvei.

Pel que fa a les ponències, destaquen la taula rodona L’arrossegament costaner de Catalunya: un model en transició cap a la sostenibilitat i Viure de la pesca: pla d’acció per al foment del relleu generacional al sector de la pesca extractiva. També hi haurà ponències relacionades amb el malbaratament alimentari i amb la rendibilitat del sector pesquer, entre altres.

El dimarts 26 se celebrarà l’acte institucional de benvinguda al pavelló Catalonia HUB, per part de la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, acompanyada del director general de Política Marítima i Pesca Sostenible, Sergi Tudela, i el director gerent de Prodeca, Ramon Sentmartí. Durant la seva participació, la consellera visitarà diverses empreses catalanes presents a la fira.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.