Política

POLÍTICA

El debat ‘okupa’ ocupa Collboni

El candidat del PSC presenta una proposta per evitar que la impunitat dels que ocupen un habiatge aliè

Nou dimarts de campanya electoral amb el debat okupa en primer pla a Bacelona, tensionat pels partits de dreta i extrema dreta i amb el PSC prenent-hi partit. Si aquesta tarda hi ha convocada una nova concentració davant els edificis ocupats a la Bonanova, aquest matí el candidat socialista a l’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, ha presentat la seva proposta per tal que no hi hagi casos d’ “impunitat” en les “ocupacions il·legals” a la ciutat.

Acompanyat d’Albert Batlle, que ha dirigit la segurertat a Barcelona aquest mandat, i el flamant fitxatge de la seva candidatura, Maria Eugènia Gay, Collboni ha presentat una proposta electoral que ha anomenat “Oficina de prevenció de l’ocupació delictiva”. Fonamentalment es tracta de crear un nou protocol que s’activaria a través d’una trucada al 112 quan algú detecti un cas d’ocupació flagrant. En funció del tipus d’ocupació, el protocol derivaria el cas a la policia, als serveis socials o al servei d’assessorament jurídic.

Oficina és la manera com el PSC vol anomenar la coordinació entre policies i serveis socials que s’activarà amb l’objectiu d’actuar de forma preventiva. El PSC també s’ha compromès a aplicar la nova llei aprovada pel Parlament i que faculta els ajuntaments a personar-se en causes judicials d’ocupació si no ho fa l a propietat.

Jaume Collboni ha dit que la nova llei, aprovada al febrer, és un bon element i ha recordat en dues ocasions que va rebre els vots contraris dels diputats de la CUP i els comuns

A la roda de premsa de Collboni, celebrada al Parc de les tres xemeneies, hi ha estat present Ramon Maria Espadeler, ex conseller d’Interior en els governs de CiU, i màxim representant d’Units per avançar, formació que fa coalició amb el PSC al Parlament i a l’Ajuntament de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.