Política

DIARI DE CAMPANYA

Feijóo entre la ‘zona nacional’ i la zona de confort

Hi ha una circumstància que cal reconèixer a Alberto Núñez Feijo. Quan els seus antecessors en el càrrec de president del Partit Popular, Mariano Rajoy i Pablo Casado, venien a Barcelona a fer un acte de partit, no venien a Barcelona, ho feien veure. L’organització els rebia a l’hotel situat a l’espai del World Trade Center, el primer que es troba sortint per la ronda litoral, venint de l’aeroport, i allí es feia el que s’havia de fer i cap a casa, és a dir, cap a Madrid una altra vegada. Ahir, en canvi, Feijóo es va endinsar una mica en la capital catalana.

I per poder-ho fer, l’organització va disposar un escenari a l’interior dels jardins del selecte Turó Park, en un barri amic dels populars i els seus postulats, que fa anys tenia en els murs d’algun edifici la pintada Zona Nacional –nacional d’Espanya, que quedi clar– i que ahir va permetre al polític gallec trepitjar una mica de terra barcelonina sense, però, sortir de la seva zona de confort. Mirant la gent, els edificis de l’entorn i una bandera espanyola que penjava del balcó d’un dels edificis veïns, Feijóo ben bé es podia pensar que es trobava al madrileny barri de Salamanca. I si no fos perquè Sirera va alternar l’ús del català amb el castellà a la seva intervenció, per la qüestió lingüística també s’ho hauria imaginat.

I tant en castellà Alejandro Fernàndez i Alberto Nýñez Feijóo, com en català Daniel Sirera, els tres oradors de l’acte d’ahir van dedicar part de la seva intervenció al tema que la dreta s’entesta a convertir en l’eix de la campanya: les ocupacions d’habitatges i els ocupes. Tant és així que Sirera va anunciar que avui presentarà una denúncia contra Ada Colau i Pere Aragonès per demanar que siguin inhabilitats per no haver actuat, en la seva opinió, en contra dels ocupes de la Bonanova, zona que, sembla, molesta que hagi deixat de ser de confort.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.