Economia

La defensa del client financer pot acabar en via morta per l’avançament de les generals

L’associació d’usuaris Asufin afirma que frena l’últim pas a les Corts espanyoles per a la creació d’una autoritat en la matèria

Havia de comportar una figura de protecció dels consumidors contra les males praxis

L’Autoritat de la Defensa del Client Financer pot quedar en via morta a causa de l’avançament de les eleccions generals per al 23 de juliol. L’Associació d’Usuaris Financers (Asufin) ha advertit que la creació d’aquest organisme està en perill ja que la dissolució de les Corts espanyoles deixa en suspens “l’últim pas” al Senat i la seva aprovació final al Congrés.

En declaracions recollides per l’ACN, la presidenta d’Asufin, Patricia Suárez, ha manifestat: “No ens podem resignar i assistir sense més a retrocessos tan crítics quan s’havia pres consciència de la importància de protegir al consumidor de la mala praxi de la banca i les companyies financeres”. Suárez ha demanat al nou executiu que “no abandoni aquest projecte”, que inclou una figura de protecció fins ara inèdita a l’Estat per posar fi a la “sensació d’impunitat de la banca i les companyies financeres”.

En un comunicat, Asufin també afirma que la convocatòria de les eleccions “qüestiona un full de ruta molt definit” en matèria de protecció al consumidor, com per exemple la seguretat dels ciutadans en un entorn digital de riscos emergents, la protecció dels clients financers davant el risc creditici, la toxicitat en aliments i cosmètica i l’accés universal en l’àmbit mèdic o als fàrmacs, entre d’altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.