Societat

estat espanyol

El govern espanyol aprova l’ampliació de l’estació d’Atocha de Madrid

Hi destinarà uns 500 milions d’euros

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts la licitació del projecte d’una nova gran estació de passarel·la que connectarà les línies del TAV d’Atocha i Chamartín, amb un pressupost de 497,4 milions d’euros, informa l’ACN. Segons la portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, l’executiu busca “adaptar aquesta infraestructura a la liberalització del mercat” i fer possible la connexió, de manera que els trens d’alta velocitat tindran “parades a les dues estacions”. La nova estació subterrània es crearà sota la del TAV a Atocha. Tindrà quatre vies i dues andanes, i enllaçarà amb el túnel d’alta velocitat entre la Puerta de Atocha i Chamartín. Es crearà un nou vestíbul mixt que proporcionarà nous accessos per als viatgers i reequilibrarà el trànsit rodat a aquesta zona.

A més, l’executiu també ha aprovat una altra inversió de 15 milions d’euros per una nova estació de Rodalies a Parla que “podrà donar servei a 14.000 usuaris diaris”, segons ha informat la ministra de Política territorial, Isabel Rodríguez, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres recollida per l’ACN. A més, l’executiu ha aprovat altres actuacions pel TAV i el corredor mediterrani a Lorca (Múrcia) i ha autoritzat 14 milions d’euros per adequar 1.000 passos a nivell a tot l’Estat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.