Política

Confederació helvètica

El Parlament suís rebutja endarrerir un any l’edat de jubilació

La iniciativa del Partit Liberal Radical ha rebut 133 vots en contra i 40 a favor

El govern ha de presentar un pla de reforma de les pensions abans de 2026

Els suïssos no hauran de treballar un any més per poder accedir a la pensió.

El Consell Nacional, la cambra baixa del Parlament federal, ha rebutjat aquest dimarts per 133 vots en contra una proposició per endarrerir l’edat de jubilació dels 65 actuals fins als 66 anys, tant per a homes com per dones.

La iniciativa del Partit Liberal Radical (PLR) només ha rebut 40 vots a favor. Aquesta formació i el PVL (Partit Verd Liberal) s’han quedat sols en la defensa d’un mecanisme per evitar el dèficit als fons de pensions suïssos davant l’envelliment de la població. La Unió Democràtica de Centre (UDC, dreta), que havia decantat la balança en una primera votació la setmana passada, s’ha alineat aquesta vegada amb l’esquerra i el centre.

El rebuig a la iniciativa no ha anat acompanyat d’una contraproposta, però el Consell Federal (govern) ha de presentar una pla de reforma de les pensions abans del 2026.

Els suïssos van aprovar l’any passat en un referèndum igualar l’edat de jubilació d’homes i dones, que fins aleshores era de 65 i 64 anys, respectivament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.