Economia

CCOO denuncia “degoteig d’acomiadaments” a Hipra, que ho justifica com un “fet natural”

La farmacèutica catalana amb seu a Amer sosté que això passa en qualsevol empresa, mentre que el sindicat diu que són arbitraris

El sindicat Comissions Obreres (CCOO) ha denunciat aquest dijous un “degoteig d’acomiadaments” a Hipra, la farmacèutica catalana amb seu a Amer, i n’ha exigit la readmissió en considerar-los “arbitraris” perquè no estan justificats per la situació econòmica de la companyia, que està en beneficis, ni tenen un perquè concret, tot i que aquestes decisions s’emparen sota el paraigua de “falta d’adequació del perfil”. La secció sindical dels laboratoris d’Hipra lamenta que durant el primer semestre d’aquest any hi hagi hagut una vuitantena de baixes i que en la darrera setmana han acomiadat quatre treballadors, que feia uns tres anys de mitjana que eren a la companyia. També hi denuncien persecució sindical en un cas, amb voluntat de “control”.

Davant aquestes queixes, Hipra ha reaccionat amb sorpresa i ha justificat els acomiadaments perquè són “un fet natural a qualsevol empresa, tant pel que fa a sortides com a noves incorporacions”. En declaracions recollides per l’ACN, afirmen que segueixen “incorporant persones” i que se senten “una peça clau de creació de llocs de treball de valor”. “Estem compromesos amb el creixement econòmic del territori”, insisteixen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.