Societat

Els patinets elèctrics causen 28 accidents i dos atropellaments en mig any a Girona

La Policia Municipal de Girona engega controls informatius per reduir l’accidentalitat

Un total de 28 accidents i dos atropellaments a Girona han estat causats per patinets elèctrics en només aquesta primera meitat de l’any 2023. Segons dades difoses per la policia municipal, se segueix la tendència a l’alça d’incidents relacionats amb aquest vehicle i, per això, el cos policial ha engegat una campanya de controls informatius per poder reduir-los explicant l’ordenança de circulació. El 2020 van estar involucrats en 27 accidents sense cap atropellament; el 2021 els sinistres van créixer fins a 33 i es van provocar dos atropellaments; mentre que l’any passat l’accidentalitat es va multiplicar fins arribar als 77 casos i van succeir cinc atropellaments.

En aquesta campanya, es recordarà algunes de les normes, que de vegades es tendeixen a incomplir. Per exemple, insistiran en què cal seguir el sentit de circulació que toca, no excedir el límit de velocitat permès, de màxim de 20 km/h, i no circular amb un acompanyant extra pujat en aquests vehicles. També recalcaran que només poden circular en carrils bici i en la calçada de vies on els vianants tenen prioritat, és a dir, en les zones 30 i 20.

Es repartiran fulls informatius per recordar aquesta normativa bàsica i es distribuiran en equipaments municipals. Després dels controls informatius, la Policia Municipal de Girona procedirà als controls específics per denunciar aquells que incompleixin la normativa de circulació



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.