Política

països baixos

Els Països Baixos es disculpen pel tracte a l’activista anticolonialista Anton de Kom

El govern neerlandès rep els descendents de l’escriptor surinamès i heroi de guerra

El govern dels Països Baixos ha rebut aquest dilluns a descendents de l’escriptor surinamès i heroi de guerra Anton de Kom (1898-1945), inclosos els seus dos fills –Ad, de 96 anys, i Judith, de 92–, per oferir-los disculpes oficials per haver empresonat i forçat a l’exili el seu pare en els anys trenta, en considerar el seu activisme anticolonial una amenaça per a l’Estat.

El ministre dels Països Baixos d’Afers Estrangers, Wopke Hoekstra, ha rebut els familiars de De Kom per demanar disculpes en nom de l’estat pel patiment causat els parents de l’escriptor surinamès en la dècada de 1930. Hoekstra ha assegurat que Anton de Kom va ser “un home valent que va lluitar per la justícia, la igualtat i la dignitat humana” i ha lamentat que “aquests no fossin les paraules amb les quals les autoritats de l’època el van descriure”, quan el van capturar a Surinam i el van embarcar direcció als Països Baixos en un exili forçós i sense judici previ per allunyar-lo de la seva terra natal. A més de les disculpes pronunciades aquest dilluns, De Kom rebrà una càtedra a la Universitat Lliure d’Amsterdam a partir del pròxim curs acadèmic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.