Política

Fitxa per Vox una expolítica de Cs i PP que estava “molt allunyada” dels ultres

És Carina Mejías, que va ser diputada i regidora de les dues formacions des del 1999 fins al 2019

L’exdirigent de Ciutadans i també expolítica del PP Carina Mejías ha fitxat com a número dos de Vox a les llistes per Barcelona de les eleccions estatals del proper 23 de juliol, després de Juan José Aizcorbe. Mejías va estar vinculada al PP i Cs les darreres dues dècades, però va deixar la política el 2019 i va afirmar en una entrevista a aquest diari del 27 de setembre del 2020 que estava “molt allunyada” de Vox i que no tenia “cap intenció” d’integrar-se al partit de Santiago Abascal. De fet, va negar els rumors que l’apropaven als ultradretans i es va expressar així: “A Vox ja saben que soc una persona que no creu en moltes de les seves polítiques i seria molt, però molt difícil, que jo em sumés a aquest partit. N’estic molt allunyada, i no tinc cap intenció de fer aquest pas”. En la mateixa entrevista deia que el seu comiat polític podia ser “definitiu” i que “seria bo que sortís una candidatura de regeneració que posés sobre la taula una alternativa il·lusionant, com el que va ser Ciutadans al seu moment”.

Ara, però, segons ha assegurat ella mateixa a Twitter, està agraïda al seu nou partit, Vox, i creu que és necessari: “Catalunya necessita d’una alternativa a les polítiques del separatisme i l’esquerra que tant de mal han fet a la nostra terra”, ha dit.

Mejías va començar una llarga etapa política al PP l’any 1999, com a regidora a l’Ajuntament de Barcelona i diputada al Parlament de Catalunya, partit on va acabar la seva tasca de representant el 2010. Del seu pas pels populars va passar a Ciutadans el 2012, primer a la cambra catalana i, després, com a líder al consistori barceloní, per acabar els seus dies al partit taronja el 2019 a les Corts espanyoles. Quan va plegar, ho va fer desencantada amb la política i el partit d’Arrimadas. Va acabar amb una relació complicada amb els anomenats liberals i amb discrepàncies sobre l’operació Manuel Valls.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.