Política

unió europea

La UE afegeix set persones més a la llista de sancionats per la repressió a l’Iran

La llista negra de la UE per violacions de drets humans en aquest país de l’Orient Mitjà ja inclou 223 persones i 37 entitats

Els ministres d’Afers Estrangers de la Unió Europea (UE) han acordat aquest dilluns afegir set persones més a la llista de sancionats per la repressió a l’Iran. Es tracta del fiscal i del jutge adjunt del tribunal penal d’Esfahan per la seva responsabilitat en els judicis a manifestants que posteriorment van ser executats, a més del comandant de la Guàrdia Revolucionària Islàmica del mateix territori per la resposta repressió a manifestants, informa l’ACN. El bloc europeu també ha inclòs en la seva llista negra el governador i cap del consell de seguretat de Rezvanshahr per ordenar obrir foc contra manifestants i un dels comandants de policia per executar l’ordre.

Finalment, els 27 també han sancionat el governador de la ciutat d’Amol per matar almenys dos manifestants i un comandant policial de Karaj per la detenció, assassinat i violació de manifestants. Amb les set noves persones sancionades, explica l’ACN, la llista negra de la UE per violacions de drets humans a l’Iran ja inclou 223 persones i 37 entitats.

Les sancions europees inclouen la congelació d’actius i la prohibició de viatjar a la UE, així com donar recursos financers o econòmics als sancionats. El bloc comunitari també té en vigor una prohibició de les exportacions a l’Iran de material que pugui ser utilitzat per a la repressió interna i per fer seguiment de les telecomunicacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.