Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Ucraïna reforça la frontera amb Bielorússia mentre pressiona en tots els fronts

El president d’Ucraïna, Volodímir Zelenski, va ordenar ahir divendres reforçar la frontera nord davant l’arribada a Bielorússia del cap del Grup Wagner, Ievgueni Prigojin, i d’alguns dels seus comandants, mentre que el ministeri de Defensa del país va informar d’avanços en tots els fronts, segons va informar a les seves xarxes socials.

Després de l’avortat motí del cap de setmana passat a Rússia, el president Vladímir Putin va donar als mercenaris l’opció de signar contractes amb el Ministeri rus de Defensa, tornar a les seves cases o exiliar-se a Bielorússia.

El responsable de les tropes del nord, Serguí Naev, va assegurar al Telegram del comandament de les Forces Conjuntes d’Ucraïna que “actualment no hi ha una amenaça directa” per a Ucraïna en el front nord.

Per la seva banda, la viceministra de Defensa d’Ucraïna, Hanna Maliar, va anunciar que les Forces Armades es mouen “amb confiança” i tenen “èxits variables” en el sud.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.