Societat

estat espanyol

El govern espanyol aprova ajudes per a afectats per la talidomida

La ministra Belarra demana perdó a les víctimes pel “retard” amb què l’Estat ho ha abordat

El govern espanyol ha aprovat aquest dimarts una línia d’ajudes econòmiques a les persones afectades per la talidomida, el fàrmac que es receptava els anys cinquanta i seixanta del segle passat per calmar les nàusees durant els primers mesos de l’embaràs que va causar malformacions a fetus entre 1950 i 1985.

Podran sol·licitar l’ajuda aquelles persones que patissin malformacions corporals durant la gestació si aquesta es va produir a l’Estat espanyol i està acreditada al registre estatal de malalties rares de l’Institut Carles III, segons ha explicat la portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres d’aquest dimarts i recollida per l’ACN.

L’ajuda serà en forma de pagament únic que hauran de sol·licitar en els tres mesos posteriors a l’entrada en vigor del decret. Rodríguez ha explicat que “una persona amb un 33% de discapacitat podrà accedir a ajudes de fins a 396.000 euros”.

La portaveu de l’executiu espanyol ha recordat que hi ha 130 persones reconegudes com a víctimes i set pendents de resolució. La ministra de Drets Socials, Ione Belarra, ha reivindicat la iniciativa en un vídeo difós pel seu Ministeri i recollit per l’ACN.

“Per fi comencem a solucionar una de les vergonyes més grans del nostre país: l’absolut abandó a les persones víctimes de la talidomida”, ha dit Belarra, que ha demanat perdó a les víctimes pel “retard” amb què l’Estat espanyol ho ha abordat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.