Gran angular

Apps per als més vulnerables

400.000 euros facturarà CX Lab enguany, en què s’hi invertiran 10 milions. Té seus a Barcelona, Mèxic i San Francisco (EUA)

L’start-up The CX Lab té ben clar que l’esfera digital ha de tenir una incidència positiva en la societat. Un dels seus primers projectes és XtraordinarY, una aplicació concebuda per assolir una millor detecció de la neurodivergència (dislèxia, Asperger, TOC, TDA i TDAH), i alhora oferir eines perquè els neurodiversos puguin desenvolupar les seves capacitats amb normalitat.

Robert Monturiol, un dels fundadors de CX Lab, explica: “La nostra directora, Patricia Martínez, i jo, tots dos de perfil neurodiverses, ens vam adonar que les escoles no estan preparades per fer un detecció efectiva d’aquesta singularitat, així que hem creat un projecte en què a més s’ofereix un mètode per potenciar les habilitats d’aquests alumnes, amb una hiperpersonalització dels continguts.” En aquest projecte tenen com a soci l’Hospital Sant Joan de Déu, amb una llarga experiència en l’avaluació del trastorn d’aprenentatge, i Joan Bohan, exdirectiva de Disney, que col·labora en el desenvolupament de continguts per a neurodiversos. Un altre projecte és Colors, orientat a la comunitat LGTBIQ+, que, com diu Monturiol, “en molts llocs se l’ha estigmatitzat a l’hora de sol·licitar serveis financers com una hipoteca o un crèdit”. Així doncs, des de Colors se’ls dona accés a tota mena de serveis financers, i tenen a disposar una targeta de crèdit Tanmateix, Colors també respon al que l’altre soci de The CX Lab, Marc Arráez, creu que ha tenir un projecte digital: “No es justifica només per satisfer les capacitats racionals del client, sinó per l’habilitat de connectar amb la part emocional. En aquesta app, ens adrecem a tots aquells que vulguin vibrar, i oferim viatges, concerts, operacions d’estètica o mascotes, entre d’altres.” La iniciativa Xpats té tot un immens mercat, els mil milions de nòmades digitals i expatriats escampats arreu del món. Com expliquen Monturiol i Arráez des de la seva pròpia experiència, “els expatriats que van de país en país necessiten ajuda per coses com tenir els papers en regla, cercar escoles o crear un historial de crèdit per operar amb un banc, però també per gaudir del cap de setmana o fer la immersió en la comunitat local”. Vidas neix de la tràgica vigència de la violència de gènere o generada per la desigualtat social arreu del món i de la qual moltes persones no tenen mitjans per defensar-se. Com diuen Monturiol i Arráez, “són persones que no tenen recursos per demanar assessorament legal per resoldre un problema, tant de violència de gènere com per intentar treure un fill de la presó, i per això hem creat un sistema de finançament del tipus crowdfunding perquè puguin defensar el seu cas tot pagant per etapes”. El projecte digital està associat a la fundació Vidas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.