Política

eleccions 23-j

Els primers ministres ultraconservadors d’Hongria i Polònia donen suport a Santiago Abascal per al 23-J

Morawiecki destaca els seus “valors comuns” amb Vox i Orbán diu que els cal “un nou company d’armes europeu”

Els primers ministres ultraconservadors d’Hongria i Polònia, Viktor Orbán i Mateusz Morawiecki, donen suport al candidat ultra Santiago Abascal per al 23-J. Com ja va fer la italiana Georgia Meloni –en aquest, cas intervenint en directe en un míting a València– els dos ‘premiers’ d’ultradreta han enviat un vídeo defensant els valors de Vox i apostant per anar a la una a l’hora de “salvar Europa”.

Al seu missatge, Orbán assegura que cal “una Espanya forta” davant la Unió que sigui “un nou company d’armes europeu” per “defensar la sobirania” dels estats i “protegir les nostres fronteres”. Al seu torn, Morawiecki destaca els “valors comuns” entre ells i Vox. “Cuidem de la família, les tradicions, la cultura i la fe”, assegura al vídeo.

Primer va ser la primera ministra italiana, que va intervenir en directe al míting de València recolzant Abascal. “És crucial que Vox sigui decisiva per a una alternativa patriòtica”, va assegurar Georgia Meloni. I ara, a la dirigent d’extrema dreta italiana, s’hi han sumat dos ‘premiers’ ultraconservadors europeus més: els d’Hongria i Polònia.

Vox ha difós aquesta tarda dos vídeos en què tant Viktor Orbán com Mateusz Morawiecki donen suport al candidat ultra a la Moncloa. “Benvolguts patriotes espanyols, s’acosten unes eleccions decisives i importants per a tot Europa; i, per tant, també importants per a nosaltres, els hongaresos”, assegura Orbán en referència al 23-J, només d’obrir el seu discurs.

El primer ministre d’Hongria assegura que Europa té “problemes” perquè “els buròcrates de Brussel·les” –el mateix terme que fa servir Vox– “l’enfonsen cada cop més en la crisi”. I davant d’això, afirma Orbán, calen “governs nacionals forts”, que defensin “la sobirania dels estats”.

El polític hongarès assegura que cal defensar “les fronteres” i la “cultura” dels “centenars de milers d’immigrants il·legals que inunden Europa”, i també les famílies i els fills “de la ideologia progressista”. “Per això, ens cal una Espanya forta, un nou company d’armes europeu”, subratlla Orbán, instant els espanyols a “alçar ben alt les banderes” aquest 23-J.

Per la seva banda, Morawiecki assenyala que tot i que Espanya i Polònia es trobin “a dos costats diferents del continent”, comparteixen “objectius i interessos comuns”, però també “massa sovint amenaces, pors i preocupacions”. El primer ministre polonès posa en relleu els valors “comuns” que comparteix el seu partit, Llei i Justícia, amb Vox, destacant que tots dos tenen cura “de la família, les tradicions, la cultura i la fe”.

Morawiecki situa entre els perills “del present i del futur” la immigració il·legal, “les guerres culturals i les guerres més reals”. Assegura que comparteix amb Vox les “preocupacions per al futur de la UE” i que vol que la reformin “junts”. Per acabar, desitja que aquest 23-J els espanyols escullin a les urnes “aquells partits que respecten el passat, respecten la tradició, cuiden el present i tenen el coratge de mirar cap al futur”. “Com Vox”, conclou.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.