Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Rússia justifica els atacs a instal·lacions portuàries on es preparaven “actes terroristes” amb drons

Moscou ha justificat els bombardejos com a “represàlia” per l’atac ucraïnès del passat dilluns amb drons aquàtics de superfície contra el pont de Kertx a la Crimea ocupada

Rússia ha dit aquest divendres que va atacar anit instal·lacions ucraïneses on es preparaven “actes terroristes” amb l’ús de drons suïcides, després de denunciar Ucraïna aquest divendres dos atacs a Odessa, en el que ha estat el quart i cinquè bombardeig, respectivament, contra la infraestructura d’aquesta ciutat portuària.

“Aquesta nit les Forces Armades russes van llançar un altre atac amb armes de precisió de llarg abast des de la mar contra instal·lacions en les quals es preparaven actes terroristes contra Rússia amb l’ús de drons d’atac”, ha justificat el ministeri de Defensa. El portaveu militar, tinent general Ígor Konashénkov, ha assenyalat en el seu part bèl·lic diari que “tots els objectius han estat aconseguits”, encara que no ha especificat el lloc de l’atac.

Rússia ha atacat cada nit des del dimarts amb míssils i drons instal·lacions portuàries dedicades a l’exportació de cereals i altres infraestructures de la indústria agrícola ucraïnesa.

En dues ocasions ha justificat els bombardejos com a “represàlia” per l’atac ucraïnès del passat dilluns amb drons aquàtics de superfície contra el pont de Kertx, que uneix l’annexionada península ucraïnesa de Crimea amb la Rússia continental.

Rússia ha emprat més de 70 míssils i gairebé un centenar de drons kamikaze en aquests atacs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.