Successos

canvi climàtic

Els incendis forestals deixen 34 morts a Algèria

El foc continua avançant sense control a Grècia i també crema Sicília i Tunísia

La conca del Mediterrani crema. Centenars d’incendis forestals devoren les illes gregues, el que més preocupa és el que fa set dies avança sense control a Rodes, on milers de persones han hagut de ser evacuades. També hi ha preocupació pels focs que cremen a Eubea i Corfú, a més, les autoritats han posat a més aquest dimarts en alerta l’illa de Creta, informa el diari local Ta Nea.

Mentre Grècia lluita desesperadament contra centenars d’incendis forestals, també ho fan altres països de la conca del Mediterrani com Algèria, Tunísia i Itàlia, on crema l’illa de Sicília.

Explica el diari italià La Repubblica que nombrosos focs declarats aquest dilluns al vespre i alimentats pel fort vent xaloc amenacen la capital, Palerm i les localitats veïnes.

A Algèria, una tràgica onada d’incendis colpeja des d’aquest diumenge diverses zones del país, on el vent i les altes temperatures superiors als 45 graus no donen treva als bombers. La fúria del foc ha causat la mort d’almenys 34 persones, informa l’agència Efe. Les flames s’han estès per múltiples regions afectant àrees boscoses i conreus agrícoles fins a les zones poblades a causa dels fots vents que bufen en aquestes zones. Unes 1.500 persones han hagut de ser evacuades a refugis per escapar del devastador foc.

Algèria, amb més de quatre milions d’hectàrees de boscos, concentrats en la part septentrional del país, pateix en les últimes setmanes una onada de calor que va marcar els 50 graus a l’ombra a la capital, Alger i diverses províncies costaneres.

Els incendis també estan sembrant el terror a la veïna Tunísia, amb les flames a tocar de zones residencials i obligant les famílies a abandonar la seva llarg per fugir del foc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.