Política

Marlaska restitueix Pérez de los Cobos en el seu càrrec

Compleix l’ordre del Tribunal Suprem del passat 28 de març que considerava la destitució del coronel il·legal

El coronel de la Guàrdia Civil Diego Pérez de los Cobos, conegut per la seva participació en la repressió a Catalunya arran del referèndum de l’1-O, ja està restituït en el seu càrrec al capdavant de la comandància de Madrid. El ministre de l’Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska, ha restituït De los Cobos, a qui havia cessat per una “pèrdua de confiança” enmig de la pandèmia, en compliment de la decisió dictada pel Tribunal Suprem el març passat. L’alt tribunal va estimar el recurs que el guàrdia civil va interposar contra la sentència de l’Audiència Nacional, que avalava la seva destitució com a cap de la comandància de Madrid, i ara el ministre s’ha limitat a acatar la sentència en el termini legal.

La destitució es va acordar el maig del 2020, després que membres de la policia judicial de la comandància de Madrid lliuressin un informe a la jutgessa que portava el cas de la manifestació del 8M i la seva possible influència en l’expansió de la covid-19. Marlaska va defensar el cessament per motius d’organització interna i el va desvincular del polèmic informe, però després sí que va reconèixer que responia a la filtració que es va fer als mitjans des de la comandància i, al capdavall, a la “pèrdua de confiança”. També queda sense efecte l’interinatge en la comandància del general David Blanes González.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.