Salut

Pugen els ingressos per covid però baixen els diagnòstics a la primària

Els ingressats per covid-19 segueixen en tendència ascendent a Catalunya i se situen en 489 durant la setmana del 14 al 20 d’agost, el 82% de les quals més grans de 60 anys, segons les dades publicades al portal Sivic del Departament de Salut, recollides per l’ACN. Són 36 més que la setmana anterior. Els diagnòstics a l’Atenció Primària, però, baixen. Si entre el 7 i el 13 d’agost es van detectar 6.208 casos, aquesta darrera setmana van baixar fins a 5.074. Pel que fa als ingressats a l’UCI, es mantenen en 12. L’estimació de la taxa setmanal global de Covid-19 és de 82, en descens respecte als 115 de la setmana anterior.

La variant òmicron representa gairebé el 100% de les mostres seqüenciades. La subvariant XBB.1 és predominant (85,5% de les mostres) seguida de la XBB.2 (14,5%). El subllinatge EG5.1 de la variant XBB.1 es va detectar per primera vegada a Catalunya el 8 de juny i fins al 11 d’agost s’han registrat en total 39 mostres positives per aquest llinatge. No s’han detectat casos de BA.2.86 a Catalunya.

De moment, a Catalunya es registren fluctuacions de la incidència de covid i un augment de les hospitalitzacions convencionals amb causa multifactorial, que afecten principalment persones grans i, per tant, més propenses a descompensacions de patologies basals, però no han augmentat les pneumònies a la comunitat ni tampoc els ingressos en UCI relacionats amb aquesta malaltia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.