Infraestructures

El Canal de Panamà es veu obligat a buscar noves fonts d’aigua

La sequera ha fet reduir el nombre i el calat de les embarcacions que hi circulen

Els vaixells fan cues de dies per poder travessar la via

El responsables del Canal de Panamà es veuen obligats a buscar noves fonts d’aigua per fornir la via, ja que l’escassetat de recursos hídrics per la sequera ha fet que s’hagi reduït el calat (els metres dels vaixells que queden sota l’aigua) i la mateixa freqüència de pas de les embarcacions. Els vaixells fa dies que hi fan cua i l’embús preocupa les autoritats del canal. Divendres a la tarda, més de 130 embarcacions, de les quals només la meitat tenia reserva de pas, esperaven pacientment l’autorització de pas. La xifra supera de llarg la mitjana de 90 bucs que acostumen a fer-hi cua.

L’origen de tot plegat es deu a la manca de pluges, que en aquesta època acostumen a caure a la zona i a omplir els dos llacs artificials que aporten aigua a la via. Per aquest motiu, des de final de juliol s’ha limitat a 32, des d’un màxim de 38, el trànsit de vaixells, mentre el calat ha passat de 50 a 44 peus.

Per aquest motiu, l’ACP està estudiant la conca veïna del riu Indio, per mirar de concretar algun projecte d’addició d’aigua, a més d’analitzar la possibilitat d’obtenir més recursos des d’altres conques veïnes.

El canal és una ruta molt rellevant que mou diàriament més de 500 milions de tones de càrrega i, segons declaracions d’Erick Córdoba, gerent d’aigües de l’Autoritat del Canal de Panamà (ACP), recollides per Efe, aquestes mesures s’han pres per mirar d’estalviar aigua de cara a l’estació seca, que es preveu que sigui intensa a causa del fenomen d’El Niño.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.