Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

El líder de Wagner, enterrat a Sant Petersburg en una cerimònia a porta tancada i sense Putin

Ievgueni Prigojin ha estat enterrat en un cementiri de la seva localitat natal, segons ha informat el seu entorn

El líder de l’empresa de mercenaris russa Wagner, Ievgueni Prigojin, ha estat enterrat aquest dimarts a Sant Petersburg en una cerimònia a porta tancada que no ha comptat amb la presència del president del país i anteriorment amic de l’empresari, Vladímir Putin.

Prigojin, un dels màxims exponents de l’avançada russa a Ucraïna i que fa dos mesos va protagonitzar un conat de revolta contra el Kremlin disconforme amb l’evolució de la guerra, va morir la setmana passada després que l’avió en què viatjava al costat de la plana major de l’empresa s’estavellés, en un suposat accident que moltes veus atribueixen al règim de Putin.

Prigojin ha estat enterrat en un cementiri de la seva localitat natal, segons ha informat el seu entorn.

Diumenge passat un comitè d’investigació rus va confirmar que el líder de Wagner era entre les víctimes del presumpte accident d’avió que havia tingut lloc el dimecres anterior. Els deu cossos recuperats han estat tots identificats.

El Kremlin ha considerat una “mentida absoluta” les acusacions de la intel·ligència occidental segons les quals el règim de Putin és al darrere de la mort de Prigojin.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.