Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Ucraïna consolida posicions en una altra zona del front de Zaporíjia

Kíiv anuncia l’evacuació obligatòria dels menors de 5 pobles de Zaporíjia

Després que ahir dilluns es confirmés l’alliberament total de la població de Robotine, en el front de Zaporíyia, les forces ucraïneses continuen atacant en direcció a la zona de Verbove, a menys de vint quilòmetres a l’est de la localitat recentment recuperada, segons ha informat aquest dimarts un portaveu militar de Kíiv.

“En la zona Novodanilivka-Verbove hem tingut èxits, afermem les posicions conquerides”, ha dit el portaveu de l’Estat Major ucraïnès, Andrí Kovalov.

Segons ha dit avui a Efe l’analista militar i coronel ucraïnès en la reserva Serguí Grabski, les tropes de Kíiv avancen cap a Novoprokopivka (en direcció sud) i cap a Verbove (en direcció est) després de prendre Robotine després de gairebé tres setmanes de combats per la localitat.

L’expert ha explicat que les forces ucraïneses exerceixen pressió en diferents zones de les línies de defensa russes per a evitar que l’enemic pugui concentrar els seus recursos en una sola zona del front.

Des que a principis de juny es donés per començada la seva contraofensiva, Ucraïna duu a terme operacions ofensives en la zona de Bakhmut (a la província oriental de Donetsk), en Zaporíjia i en la part de Donetsk que fa frontera amb Zaporíjia.

En aquests dos últims segments del front, Kíiv intenta empènyer a les forces russes cap al mar d’Azov.

Evacuació forçosa de civils

D’altra banda, les autoritats ucraïneses han anunciat avui que procediran a l’evacuació forçosa dels menors de cinc pobles pròxims al front de guerra en l’óblast de Zaporíjia, situat en el sud-est d’Ucraïna i on les forces de Kíiv duen a terme les operacions més intenses de la seva contraofensiva.

La mesura ha estat presa per l’administració militar de la regió i la resta d’autoritats competents i afectarà 54 nens que seran traslladats a zones ucraïneses més segures acompanyats de 67 familiars adults.

Les persones amb mobilitat reduïda també seran obligades a deixar les cinc localitats de Zaporíjia pròximes a la zona de combat en les quals es durà a terme l’evacuació, segons explica un comunicat del ministeri de Reintegració dels territoris ocupats d’Ucraïna.

Amb l’extracció dels civils més vulnerables i que no poden valer-se o decidir per si mateixos, les autoritats ucraïneses busquen protegir les seves vides del foc constant dels combats.

Kíiv ha desaconsellat la presència de civils en aquestes zones, però alguns residents es neguen a abandonar els seus pobles i ciutats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.