Economia

eurozona

La inflació a la zona euro es manté en el 5,3% i posa en guàrdia al BCE

La subjacent se situa en el 5,3%, el nivell més baix des de maig

La inflació a l’eurozona es va mantenir estable a l’agost en el 5,3%, igual que el juliol, segons la primera estimació de l’agència estadística de la Comissió Europea, Eurostat, donada a conèixer aquest dijous. La taxa, doncs, continua sent la més baixa des de l’inici de la invasió de Rússia a Ucraïna, mentre que la taxa subjacent –la que no té en compte els aliments no processats, l’alcohol, el tabac i l’energia– es va situar en el 5,3%, dues dècimes menys que al juliol, el nivell més baix des de maig. Tot i això, les dades fetes públiques aquest dijous suposen una gerra d’aigua freda per al Banc Central Europeu (BCE), que veu com el cicle de pujades dels tipus no es tradueix a la velocitat que voldrien en l’economia. L’Estat espanyol, juntament amb Bèlgica, és el país de la zona euro que ha registrat una menor taxa d’inflació a l’agost, del 2,4%. Malgrat tot, la dada és tres dècimes més que al juliol, quan l’increment de preus a l’Estat espanyol es va situar en el 2,1%.

Pel que fa a l’atur la situació és el revés. L’Estat espanyol amb un 11,6%, encapçala la llista de països amb més atur a l’eurozona. Es troba quatre punts per sobre de la mitjana de l’eurozona, on la taca d’atur està en mínims. Un 6,4% al juliol, segons les xifres difoses també aquest dijous per l’Eurostat, la més baixa de tota la sèrie històrica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.