Tres mesos de contraofensiva

Quant a la marxa de la campanya després de tres mesos de contraofensiva, la viceministra ucraïnesa de Defensa, Hanna Maliar, va destacar els avanços en el front sud cap al bastió rus de Melitòpol, a la regió meridional de Zaporíjia, i als voltants de Bakhmut, ciutat de la regió de Donetsk presa al maig pels mercenaris del Grup Wagner.

En total, Réznikov va destacar que l’exèrcit ucraïnès ha alliberat en els últims 18 mesos més del 50% del territori ocupat per l’enemic.

Per contra, el president rus, Vladímir Putin, ha titllat aquest dilluns de “fracàs” els tres mesos de contraofensiva en reunir-se amb el seu col·lega turc, Recep Tayyip Erdogan. “No és un embús, és un fracàs”, va dir durant una roda de premsa conjunta.

Rússia assegura haver atacat una empresa de construcció naval a Ucraïna que assembla drons marítims, després d’un segon atac consecutiu contra infraestructures agrícoles a la regió d’Odessa, principalment en Izmaíl, des del port de la qual Kíiv exporta el seu gra a través del riu Danubi.

El ministre de Defensa, Serguei Shoigú, ha destacat avui que només el diumenge l’exèrcit rus va destruir onze tancs ucraïnesos i durant l’última setmana set drons aquàtics.